Κειμενογράφος (Αστίλ - Καλλιόπη Ι. Δημητροπούλου)

by - Ιανουαρίου 28, 2016


Περάσανε τα χρόνια Αστίλ κι εσύ ακόμα με τη λαχτάρα της παιδικότητας στα χείλη. Μεροκάματα ζωής στον παραμυθένιο σου μικρόκοσμο στήνεις ακόμα πάμπολλα. Μαζεύεις με την απόχη σου ήλιους καθισμένους στα χλωρά κεραμίδια και τους κυκλώνεις φωτοστέφανα στο αύριο. Πετροβολάς με τη σφεντόνα τις λακκούβες της άνοιξης για να χρυσώσει το νερό και να ζωγραφίσεις την ταραχή του στη μνήμη σου. Ψάχνεις ακόμα για κείνα τα μισογκρεμισμένα ερημόσπιτα και στήνεις ξανά την επιχείρησή σου στο πλίθινο κορμί τους. Με τις ώρες αναμένεις, αγναντεύοντας τον ιστό μιας αράχνης, για να ξανασυναντήσεις τη μικροσκοπική σου φίλη. Την παραπλανάς με υποκατάστατα τροφής στο υφάδι της κι εκείνη ξεθαρρεύει και ορμά για να αρπάξει το γεύμα της. Το παιχνίδι της επιβίωσης ομιχλώδες Αστίλ...



****************




Μπορείτε να παρουσιάσετε το κείμενό σας (διήγημα, ιστορία, ελεύθερο κείμενο) μέσω της μόνιμης στήλης ''Κειμενογράφος''.
Στέλνετε με e-mail το δικό σας κείμενο στο asmhnio@gmail.com.


You May Also Like

9 comments

  1. Πολύ ωραίο και ποιητικό αυτό το παιχνίδι της ζωής, αν και τόσο απάνθρωπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρία μου η προσφορά σου αυτή με ανοιχτή την υποδοχή και φιλοξενία σου σε κείμενα δικά μας είναι σημαντική και άξια συγχαρητηρίων.
    Το παραπάνω κείμενο πολύ καλό.
    Καλή σου συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας ευχαριστώ για την δημοσίευση και για τα καλά σας λόγια!
    Καλλιόπη Δημητροπούλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου άρεσε πάρα πολύ. Μπήκα και στο Ποιητικόν της κας Δημητροπούλου και εντυπωσιάστηκα.
    Ωραία ιδέα αυτή Μαρία μου. Είμαι νέα στην παρέα σου και εκπλήσσομαι συνεχώς.
    Να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλο μηνα υπέροχο κειμενο απίστευτα δοσμένο για την Λιτσα-αστιλ πολυτάλαντη η φίλη μας μοναδική η ευκαιρία να την γνωρίσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εκπληκτικό κείμενο!!!! Συγχαρητήρια για το συναίσθημα, τις εικόνες, την γλώσσα!! Διαμάντι!!! Καλή δημιουργική συνέχεια στην Καλλιόπη!!
    Σε ευχαριστούμε Μαράκι για το μοίρασμα!!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις και greeklish, θα αποκλείονται. Ευχαριστώ.

Οι φωτογραφίες και τα κείμενα που τις συνοδεύουν και το συνολικό περιεχόμενο του παρόντος ιστοτόπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία και προστατεύονται από τον Ν. 2121/1993. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, παραποίηση, αλλοίωση, εκμετάλλευση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του συνολικού περιεχομένου (φωτογραφίες ή/και τμήματα αυτών, κείμενα) χωρίς τη συναίνεσή μου και την έγγραφη άδειά μου. Φωτογραφίες που δεν φέρουν το όνομά μου είναι από το www.pixabay.com και το www.pexels.com και είναι χωρίς πνευματικά δικαιώματα.